: Konsol mu PC mi? Sizce 2026’da hala konsol alınır mı?

lexonix

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı Kullanıcı
Selam millet,

Uzun zamandır oyun oynamıyorum ama geri dönmek istiyorum.
Aklımda PS5 / Xbox Series tarzı bir konsol almak var ama kafam çok karışık.

Şöyle bir durum var:

• Konsol almak rahat gibi (kur-oyna)
  • Ama oyun fiyatları aşırı pahalı olmuş diyorlar
  • Game Pass falan baya iyi diyen var
  • PC tarafında ise yükseltme işi masraf ve uğraş

Ben aslında çok rekabetçi oyun manyağı değilim, daha çok akşam kafa dağıtmalık oynayacağım.
Sizce 2026’da konsol almak hâlâ mantıklı mı, yoksa direkt PC’ye mi geçmek lazım?

Kullanan varsa deneyim yazarsa sevinirim 🙏

Hocam bence 2026’da konsol almak hâlâ mantıklı. Hatta senin oyun oynama tarzına göre konsol, PC’den daha doğru seçim bile olabilir.
Çünkü sen “kafa dağıtmalık oynarım” diyorsun. Bu tarz oyuncu için en önemli şey rahatlık. Konsol burada direkt avantaj sağlıyor. Açıyorsun koluna alıp oynuyorsun, sürücüydü ayardı performanstı derdi yok. PC tarafında ise iş bir noktada mecburen “ayar yapma sporuna” dönüyor.
Oyun fiyatları pahalı mı? Evet pahalı, kaçış yok. Ama konsolda bunu aşmanın yolu daha fazla: indirim dönemleri, 2. el oyun/hesap mantığı, abonelik sistemleri derken masrafı azaltabiliyorsun. Özellikle Xbox tarafında Game Pass işi baya büyük avantaj.
PC’yi ancak şu durumlarda daha mantıklı görürüm: rekabetçi oyun oynuyorsan, mod işine gireceksen ya da “ben bu cihazı yıllarca yükselte yükselte kullanırım” diyorsan.
Net söylüyorum hocam: Senin anlattığın profile göre konsol hâlâ çok mantıklı bir tercih.
İstersen bütçeni söyle, ona göre “PS5 mi Xbox mı” diye net kestirip sana en mantıklı modeli de seçtireyim.

Geri
Üst Alt